Φονικό Στροβόλου: Απαντούσε στις κατηγορίες ο Τζιωνής – Προκάλεσε εκνευρισμό στους συγγενείς

Φονικό Στροβόλου: Απαντούσε στις κατηγορίες ο Τζιωνής – Προκάλεσε εκνευρισμό στους συγγενείς

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη εκδίκαση του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα το άτυχο ζεύγος Χατζηγεωργίου.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 13/06, οι τέσσερις κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιαμς, Λευτέρης Σολωμούκαι Μάριος Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με 8 κατηγορίες.

Διαβάστε εδώ όλα όσα επικράτησαν στην αίθουσα: Ιδιαίτερα χαλαρός ο Τζιωνής - «Κινδυνεύω, να φύγει από δίπλα μου...»

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την δικαστή να απαγγέλει τις οκτώ, σε σύνολο, κατηγορίες τις οποίες οι κατηγορούμενοι απαντούσαν σε παραδοχή και μη-παραδοχή.

Σάρα Σιαμς, Λευτέρης Σολωμούκαι Μάριος ΜΧατζηξενοφώντος αρνήθηκαν και τις οκτώ κατηγορίες, ενώ ο Λοΐζος Τζιωνής έφερε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η συμπεριφορά του

Ο Τζιωνής, πέραν του ότι έδειχνε από την αρχή να είναι ιδιαίτερα χαλαρός, υπήρξαν περιπτώσεις τις οποίες πριν ομολογήσει την παραδοχή του «απαντούσε» στις κατηγορίες, θέλοντας να αναφέρει τι συνέβη κατά την διάρκεια του φονικού.

diakstirio1 copy

 

Αρχικά στην 5η κατηγορία που αφορούσε ότι: εισήλθαν στην οικία, οπλισμένοι και με χρήση βίας απέσπασαν περιουσιακά στοιχειά ο Τζιωνής απάντησε ότι δεν χρησιμοποίησε καμία βία, ναι μεν υπήρχε μια αντίσταση αλλά δεν χρησιμοποίησε βία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση συγγενής του θύματος, που βρισκόταν εντός της αίθουσας, του απάντησε: «εσκότωσες τους τζαι εν εχρησιμοποίησες βία; Φονιά!»

Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα κατά την 6η κατηγορία που αφορούσε διάρρηξη οικίας με σκοπό το κακούργημα της ληστείας, ο Τζιωνής ανέφερε ότι «ένεν έτσι, εν ήταν διάρρηξη επειδή ήταν ανοιχτά και εμπήκα» .

Προ τελευταία κατηγορία αφορούσε την απαγωγή ανηλίκου (γιο του ζεύγους) και ότι τον κλείδωσαν σε υπόγειο χώρο της οικίας ο Τζιωνής πήρε και πάλι το λόγο αναφέροντας ότι: «έκαμα το για να τον προστατέψω, γι’ αυτό τον επήρα».

Αυτό που παρατηρήθηκε με τις πιο πάνω ενστάσεις του Τζιωνή ήταν ότι προκάλεσαν εκνευρισμό στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι παρατηρούσαν τον κατηγορούμενο να βρίσκεται ιδιαίτερα χαλαρός!

Τέλος να  αναφέρουμε ότι η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 29/10/2018, ενώ μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα πατώντας εδώ!