Αγία Νάπα: Για ένα φλερτ και ένα φιλί βρέθηκε παράλυτος

Αγία Νάπα: Για ένα φλερτ και ένα φιλί βρέθηκε παράλυτος

Του προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο επειδή τον είδε να φιλά τη σύντροφό του.

24χρονος Ρώσος τουρίστας θόλωσε και έχασε τον έλεγχό του όταν είδε τη σύντροφό του να φιλιέται με 49χρονο από τη Λευκωσία.

Η απίστευτη και συνάμα τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε τον Απρίλιο του 2017 στην Αγία Νάπα Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σήμερα (23/07) αναμένεται η ποινή που θα επιβάλει το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον 24χρονο.

Ο 49χρονος βρισκόταν σε μπιραρία της Αγ. Νάπας για διασκέδαση μαζί με φίλο του. Εκεί γνώρισε τη Ρωσίδα σύντροφο του κατηγορουμένου που ήδη είχε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά και η οποία δεν του ανέφερε ότι βρισκόταν στην Κύπρο μαζί με τον σύντροφό της. Ο 49χρονος Λευκωσιάτης φλέρταρε με την κοπέλα και σε κάποια στιγμή αναχώρησαν μαζί από την μπιραρία.

Ενώ βρισκόντουσαν σε δρόμο, κοντά στο διαμέρισμα της κοπέλας, άρχισαν να φιλιούνται.

Διαβάστε επίσης: Λευκωσία: Αστυνομικός έλεγχος απέδωσε... καρπούς - Εντοπίστηκε καταζητούμενο πρόσωπο

Ο κατηγορούμενος μόλις τους είδε, έτρεξε κοντά τους, κτύπησε τον 49χρονο στον λαιμό και παίρνοντας τη φιλενάδα του αναχώρησαν. Ο 49χρονος αρχικά ένιωσε ζαλάδες, αλλά τις επόμενες πέντε μέρες δεν είχε οποιοδήποτε σύμπτωμα. Την 6η μέρα, όταν ξύπνησε για να πάει δουλειά δεν μπορούσε να μιλήσει. Στην εργασία του έχασε τις αισθήσεις του, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κατάσταση αφασίας.

Από τις εξετάσεις φάνηκε ότι υπήρξε διαχωρισμός της καρωτίδας μετά από το κτύπημα που δέχθηκε. Αυτό οδήγησε σε ισχαιμία και βλάβη στον εγκέφαλο. Παρόλο που υποβάλλεται σε θεραπεία, ο 49χρονος μπορεί να εκφράσει μόνο μικρές λέξεις ή φράσεις και δεν αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της κατάστασής του.

Ο 24χρονος Ρώσος, o οποίος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, αφού δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στον Ελληνοκύπριο.

Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Ποινή φυλάκισης 2 χρόνων 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον Αλεξάντερ Οζίκοφ 24 χρόνων, από τη Ρωσία ο οποίος παραδέχθηκε κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε 49χρονο Ελληνοκύπριο.

Διαβάζοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο Πρόεδρος του Σώματος αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης σύμφωνα με τα οποία ο 49χρονος στις 12/4/2017 είχε μεταβεί με φίλο του σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, όπου εντόπισε 27χρονη Ρωσίδα να διασκεδάζει με φίλη της.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι το συμβάν «προκλήθηκε από τη συμπεριφορά της συντρόφου του 24χρονου και ότι η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της αποτέλεσε τη γενεσιουργό αλλά και τη μοναδική αιτία για πρόκληση του ατυχούς συμβάντος».

Χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη και προκλητική την αντίδραση του κατηγορούμενου» όταν είδε τη σύντροφο του να φιλιέται με τον παραπονούμενο σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή «ήταν της στιγμής και χωρίς προσχεδιασμό». 

Το Κακουργιοδικείο προς επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη του την παραδοχή του κατηγορουμένου που όπως είπε είναι και «ο κυρίαρχος μετριαστικός παράγοντας» το λευκό ποινικό του μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, την μεταμέλεια του και το γεγονός ότι ενώ τελούσε υπό κράτηση έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το Δικαστήριο επέβαλε τελικά στον 24χρονο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων ενώ απέρριψε αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του για αναστολή εφαρμογής της ποινής, αναφέροντας ως κύριο λόγο το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα πατώντας εδώ!