Λεμεσός: Ισόβια κάθειρξη σε 33χρονο για υπόθεση φόνου

Λεμεσός: Ισόβια κάθειρξη σε 33χρονο για υπόθεση φόνου

Ποινικές καταδίκες

Δια βίου ποινή φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Πάφου – Λεμεσού που συνεδρίασε στη Λεμεσό, στον Βαλεντίνο Στυλιανού  33χρόνων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης. Ο Στυλιανού αρνείτο ενοχή στην υπόθεση. Μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου, οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Ο φόνος διαπράχθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2016 όταν ο Βαλεντίνος Στυλιανού παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του, τον άλλοτε φίλο του Ανδρέα Στυλιανό «Αμερικάνο» ηλικίας 39 χρόνων, ο οποίος επέβαινε μοτοσικλέτας, στην περιοχή Αγίας Σοφίας στη Λεμεσό.  Το θύμα είχε πυροβολήσει εναντίον του σπιτιού του θύτη του λίγο προηγουμένως.

Στην πολυσέλιδη, ομόφωνη, απόφαση του που αναγνώστηκε το πρωί, το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε στα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου.  Στην απόφαση του για επιβολής της ποινής, το Δικαστήριο αναφέρθηκε  ιδιαίτερα στη φύση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα, όπως επίσης και στη σχέση μεταξύ θύτη και θύματος.

Μετά τη σύλληψη του ο Στυλιανού ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του «Αμερικάνου» ήταν αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος.  Έτσι οι προσπάθειες των ανακριτών επικεντρώθηκαν στο να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας η εσκεμμένη πρόκληση του δυστυχήματος, που επέφερε το θάνατο του 39χρονου.  Το αδίκημα του φόνου αποδείχθηκε στηριζόμενο στις μαρτυρίες της ομάδας αναπαράστασης της ομάδας δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Ποινή φυλάκισης σε 40χρονο για βιασμό ανήλικης

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε ποινές φυλάκισης 6, 5 και 2 χρόνων αντίστοιχα, τρία πρόσωπα ηλικίας 27, 53 και 29 χρόνων, αφού τους βρήκε ένοχους στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος και παράνομης εισαγωγής και κατοχής 6,5 κιλών κάνναβης. 

Πρόκειται για αδίκημα που διαπράχθηκε στις 7 Ιουνίου, 2017. Το Αστυνομικό Δελτίο αρ. 1 ημερομηνίας 8 Ιουνίου, 2017 είναι σχετικό. 


Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, πρόσωπο ηλικίας 41 χρόνων, για υπόθεση βιασμού ανήλικης. 

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα πατώντας εδώ!