Κατηγορείτο για παιδοφιλία και αφέθηκε ελεύθερος επειδή καθυστέρησαν να εξετάσουν το κινητό του

Κατηγορείτο για παιδοφιλία και αφέθηκε ελεύθερος επειδή καθυστέρησαν να εξετάσουν το κινητό του

Αναβάλαν την υπόθεση γιατί δεν είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες – Καταχώρησε έφεση και κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου»,, όλα ξεκίνησαν όταν ο κατηγορούμενος άντρας, προσπάθησε μέσα από το Instagram, να ξεγελάσει, να παρασύρει και να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ανήλικο παιδί το οποίο ήταν σε ηλικία μόλις 16 ετών κατά τους μήνες Μάρτη και Απρίλη του 2018.

Συγκεκριμένα μέσα από την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να πείσει τον 16χρονο όπως γίνει μάρτυρας σεξουαλικών πράξεων ή απεικόνισης σεξουαλικών πράξεων για να καταφέρει να αποκτήσει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για το αδίκημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, με την υπόθεση να καταχωρείτε για τις 30 Απριλίου και η κράτησή του να διατάσσεται μέχρι τις 22 Μαΐου που θα άρχιζε η ακρόαση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ: Έπιασαν τον κόσμο στον ύπνο και κούρεψαν 10.500 λογαριασμούς του κουτουρού στη ΣΚΤ

Ζήτησαν αναβολή επειδή δεν είχαν ακόμη εξετάσει το τηλέφωνό του

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο «Φ», σύμφωνα με αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου η υπόθεση για ακρόαση μεταφέρθηκε σε περίπου ένα μήνα, διατάσσοντας περαιτέρω κράτηση του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο κατηγορούμενος αντέδρασε καταχωρώντας έφεση προσβάλλοντας την απόφαση κράτησής του.

Τον άφησαν ελεύθερο γιατί δεν ήταν «έτοιμοι»

Το Εφετείο ανατρέποντας την απόφαση κράτησης υπέδειξε ότι «ο χρόνος μεταξύ της 22.5.2018 και της 18.6.2018 δεν φαίνεται να είναι μεγάλος. Όμως, κρίνουμε ότι ο χρόνος πρέπει να συσχετισθεί με τον λόγο αναβολής, πώς δηλαδή η ίδια η κατηγορούσα αρχή η οποία ζήτησε ευθύς εξ αρχής κράτηση ενός κατηγορουμένου, έχοντας προφανώς τη μαρτυρία που χρειάζεται για να τον κατηγορήσει, δεν υπήρξε έτοιμη στην προώθηση της εκδίκασης της υπόθεσης, ως όφειλε, κατά τον προγραμματισμό της».

Το Εφετείο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τον κίνδυνο φυγοδικίας.

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα ΕΔΩ!