Νέα στοιχεία στο «φως» για την υπόθεση της εμπορίας προσώπων με εμπλεκόμενους Αστυνομικούς

Νέα στοιχεία στο «φως» για την υπόθεση της εμπορίας προσώπων με εμπλεκόμενους Αστυνομικούς

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν την Τετάρτη (13/9) οι τρεις αστυνομικοί που κρατούνται ως ύποπτοι για σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, ωστόσο, όχι μέσα από την Αστυνομία. Τα τρία άτομα κρατούνται και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Διαβάστε: Χειροπέδες σε τρεις Αστυνομικούς στη Λευκωσία

Τους βαραίνουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πράξεις συμμετοχής σε αδικήματα διαφθοράς, εμπορίας ενηλίκων προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση εγκληματικών δραστηριοτήτων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος που διαπράχθηκαν μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου, 2018 στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Η Αστυνομία έχει ήδη αναγνωρίσει έξι γυναίκες από την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τα οποία είναι θύματα, και μιλάνε για τις ίδιες καταστάσεις. Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να φανεί εάν υπάρχει υπόθεση δωροδοκίας εναντίων των Αστυνομικών, αφού δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία που να δείχνει ότι πήραν χρήματα για να καλύψουν τα συμβάντα.

Είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο από τα στοιχεία που θα έρθουν στο «φως», αναμένεται να έχουμε την έκβαση της υπόθεσης, στην οποία θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις προσώπων, αφού δεν έχει απαντηθεί ούτε καν το ερώτημα, πως εντοπίζονταν οι γυναίκες και πείθονταν να έρθουν στην Κύπρο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο ρόλος των Αστυνομικών φαίνεται να περιορίζεται μονάχα στην είσοδο των γυναικών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι τρεις αστυνομικοί είναι από 31 έως 41 ετών, με το δικαστήριο να απορρίπτει την θέση των δικηγόρων από τους ύποπτους κάνοντας λόγο για αστήρικτες και αβάσιμες θέσεις και εισηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα ΕΔΩ!