Κύπρος: Η βόλτα για μανιτάρια κατέληξε σε τραγωδία

Κύπρος: Η βόλτα για μανιτάρια κατέληξε σε τραγωδία

Μια ιδιαίτερη υπόθεση κλίθηκε να εξετάσει το Εφετείο.

Συγκεκριμένα το κατά πόσο ο θάνατος συμπολίτη μας συνδέεται με αποτέλεσμα θανατηφόρου τροχαίου ή άπλα με παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα«Φιλελεύθερος» την Δευτέρα (24/9), υ υπόθεση χρονολογείται από το 2011, όταν δυο φίλοι μετέβησαν στο Τρόοδος για μανιτάρια, όταν κατά τη διάρκεια της επιστροφής ο κατηγορούμενος να χάσει τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε χαντάκι.

Μετά και την σύγκρουση ο συνοδηγός του οχήματος, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Να σημειώσουμε ότι εν λόγω έπασχε από προβλήματα καρδίας.

Ωστόσο η κατάσταση του παρουσίασε επιδείνωση με αποτέλεσμα, να πεθάνει με αιτία την «διατατική μυοκαρδιοπάθεια», με τον οδηγό του οχήματος να αντιμετωπίζει την κατηγορία πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο οδηγός του οχήματος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ασκώντας έφεση, το Ανώτατο αποφάσισε όπως τα τραύματα του τροχαίου δεν ήταν θανατηφόρα ωστόσο προκάλεσαν βλάβη στους πνεύμονες.

Αποτέλεσμα αυτού να στοιχειοθετείται το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα ΕΔΩ!