Θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Κρήτης - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα (photo)

Θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Κρήτης - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα (photo)

Θρίλερ με ένα νεκρό - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, κυρίως Αμερικανούς πολίτες ανοιχτά της Κρήτης.

Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με την πορεία αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου με 4.000 επιβάτες και πλήρωμα, κυρίως αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Fantasia έδεσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, στην οποία πάντα δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός, ο πράκτορας της εταιρείας είχε ενημερώσει απο προχθές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων πως λόγω καιρού δεν θα γινόταν προσέγγιση στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά στο λιμάνι της Σούδας, όπως και έγινε σήμερα στις 8 το πρωί. Επίσης ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευης και ενώ το κρουαζιερόπλοιο ήταν εν πλω για την Σούδα, διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος ενός εκ των επιβατών.

krouazieroploio kriti poreia

Έτσι σήμερα το πρωί, με τον κατάπλου του Fantasia στην Σούδα, λιμενικοί μαζί με ιατροδικαστή ανέβηκαν στο πλοίο και παρέλαβαν τη σορό του επιβάτη προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στο Νοσοκομείο Χανίων. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για την Τσιταβέκια Ιταλίας.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν ακόμη πληροφορίες για επιβίβαση ύποπτων ατόμων στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του πουήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος. Μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Δημοσιεύματα, που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις επίσημες αρχές, ανέφεραν ότι υπήρχαν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

Η αρχική εξήγηση που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για την αλλαγή πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου ήταν ότι «ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού και να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο». Από την «επίσημη» ελληνική πλευρά δινόταν μετά η πληροφορία ότι στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει νεκρός επιβάτης από παθολογικά αίτια. Όμως αυτή η εκδοχή δεν επιβεβαιωνόταν από ναυτιλιακούς παράγοντες αλλά ούτε μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου με προορισμό τη στρατιωτική βάση.

Το πλοίο κατευθύνθηκε στον ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους. Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αιματηρή ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη από τον ISIS επικρατεί γενική επιφυλακή για «πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων σε κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr