«Βουλιάζει» από τους πρόσφυγες το Καστελόριζο

«Βουλιάζει» από τους πρόσφυγες το Καστελόριζο

Νέα πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα άνοιξαν οι διακινητές, με το Καστελόριζο να έχει «καταληφθεί» από εκατοντάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες.

Στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων βρίσκονται περίπου 750 μετανάστες και πρόσφυγες από την Παρασκευή, την ώρα που οι μόνιμοι κάτοικοί του αυτή την εποχή δεν ξεπερνούν τους 250.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αλλά και τις λιμενικές αρχές, καθώς όπως φαίνεται οι λαθραίοι διακινητές μεταναστών βρήκαν νέο «πέρασμα» στην Ευρώπη, μια που οι δυνάμεις επιτήρησης είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι επίσης και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» μεταξύ των 740 ατόμων – προσφύγων που βρίσκονται στο νησί του Καστελλορίζου, περιλαμβάνονται πάνω από 300 γυναίκες και παιδιά.

Ο Δήμος έχει παραχωρήσσει έναν χώρο διαμονής, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν

Οι εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί, που όπως λένε πλήρωσαν μέχρι και 2.500 ευρώ το άτομο για την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr