Δυναστεία Μπόμπολα: Οι περιπέτειες πατέρα και υιών με τη δικαιοσύνη

Δυναστεία Μπόμπολα: Οι περιπέτειες πατέρα και υιών με τη δικαιοσύνη

Η παντοκρατορία των επιχειρήσεων Μπόμπολα βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή το σκάνδαλο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, αλλά οι περιπέτειές τους με τη δικαιοσύνη δεν ξεκίνησαν φέτος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ποικίλα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο.

Ιούλιος 2013

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου κατά τη δίκη Τσοχαζόπουλου υπήρξε μαρτυρία ενέπλεξε το όνομα του Φώτη Μπόμπολα σε υπόθεση χρηματισμού.

Καταθέτοντας ο εξάδελφος του κου Τσοχατζόπουλου και δεξί του χέρι, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός κατέβαλε σε «μεγαλοεκδότη» 400.000 ευρώ σε μετρητά, χωρίς το ποσό να δηλωθεί, προκειμένου να αγοράσει το μερίδιό του από την επιχείρηση που εκείνος διατηρούσε επί της οδού Πατησίων. Πρόκειται για το καφέ-μπαρ «Στοά», μερίδιο του οποίου άνηκε στον Φώτη Μπόμπολα, συμπληρώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Οκτώβριος 2014

Ο πατέρας της δυναστείας, Γιώργος Μπόμπολας καταδικάστηκε για δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», που εκδίδει ο ίδιος, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου. Τη μήνυση είχε καταθέσει ο πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για δημοσιεύματα του «Έθνους» πριν δυο χρόνια, όταν είχε παραιτηθεί από το υπουργείο Εργασίας.

Απρίλιος 2015

Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης "βουίζουν" από την είδηση για σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Ο τότε κατηγορούμενος και νυν καταζητούμενος για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, αφού κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκ ευρώ.