Συμμορία λήστευε οδηγούς με «σκηνοθετημένα» τροχαία

Συμμορία λήστευε οδηγούς με «σκηνοθετημένα» τροχαία

Τα επτά μέλη της σπείρας είχαν ληστέψει τουλάχιστον 37 θύματα τα οποία δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρήματα, ενώ είχαν κλέψει και 21 αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ακόμα και συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer.

Για τρεις ολόκληρους μήνες η συμμορία είχε σπείρει τον τρόμο και τον πανικό σε δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες βενζινάδικων και περιπτέρων κυρίως στη δυτική Αττική.

Οι κουκουλοφόροι ληστές είχαν ως "ορμητήριο" για τις επιθέσεις τους τον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι ληστρικές επιθέσεις γίνονταν συνήθως νωρίς το πρωί, γύρω από την Αττική οδό, ώστε να μπορούν οι κακοποιοί να διαφεύγουν εύκολα στον καταυλισμό. Το κόλπο ήταν απλό, αλλά αποτελεσματικό. Με κλεμμένα αυτοκίνητα έπεφταν πάνω στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων τους, παριστάνοντας έτσι τροχαίο ατύχημα.

Όταν οι ανυποψίαστοι οδηγοί έβγαιναν από τα αυτοκίνητα τους να δουν τι έχει συμβεί, τους ορμούσαν φορώντας κουκούλες και κρατώντας μαχαίρια, ρόπαλα, ακόμη και τσεκούρια.
Οι ληστές τους χτυπούσαν με πρωτοφανή αγριότητα και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr