Δεκτή έγινε η αίτηση αυτοεξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την υπόθεση Βγενόπουλου

Δεκτή έγινε η αίτηση αυτοεξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την υπόθεση Βγενόπουλου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, έκανε δεκτή την αίτηση αυτοεξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευσταθίας Σπυροπούλου, από την υπόθεση της διερεύνησης της μηνυτήριας αναφοράς του Αντρέα Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

 

Παράλληλα, ο επόμενος στη σειρά, αντεισαγγελέας Α.Π. Παναγιώτης Καραγιάννης, ορίστηκε αντικαταστάτης της κ. Σπυροπούλου. Ειδικότερα, προ 10 ημερών η κυρία Σπυροπούλου ορίστηκε για την διερεύνηση της υπόθεσης της μήνυσης του κ. Βγενόπουλου κατά της πρόεδρου του Αρείου Πάγου.

Η κ. Σπυροπούλου είχε οριστεί (22 Μαρτίου 2016) από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ως αρμοδία για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών, εν όψει της αποχώρησης από το δικαστικό σώμα, του έως τότε αρμοδίου αντεισαγγελέα του Α.Π. Εμμανουήλ Ρασιδάκη.

Μαζί με την κ. Κουτζαμάνη, ορίστηκαν αναπληρωματικοί της κ. Σπυροπούλου, οι Παναγιώτης Καραγιάννης και Άννα Ζαίρα.

Στο μεταξύ, η κ. Σπυροπούλου, στις 23 Μαίου 2016 δήλωσε αυτοεξαίρεση (δήλωση αποχής, όπως λέγεται για λόγους ευπρέπειας) από την εν λόγω υπόθεση, γιατί ο γιος της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά, όπου διευθυντής του είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, για τον οποίο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Κατόπιν αυτών, η κ. Κουτζαμάνη ανέθεσε την διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης στον αμέσως επόμενο, που είναι ο κ. Καραγιάννης.