Μόνο μέσω διαπραγματεύσεων θα καθοριστεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, λέει η Αθήνα

Μόνο μέσω διαπραγματεύσεων θα καθοριστεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, λέει η Αθήνα

Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ μπορεί να διευθετηθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των δύο μερών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

 

«Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επανέναρξη άμεσων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών για την επίτευξη βιώσιμης λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστινίους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πάντα τη λύση των δύο κρατών.
«Για την Ιερουσαλήμ η Ελλάδα είναι σαφής: Είμαστε προσηλωμένοι στην ειρηνευτική διαδικασία και προσβλέπουμε στη δημιουργία δύο κρατών. Θεωρώ ότι η απόφαση για αναγνώριση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, είναι μια απόφαση που δεν συμβάλλει στην ειρήνη σε μια περιοχή που φλέγεται από εντάσεις», κατέληξε.