Δολοφονία Ζέμπερη: Τι αποκαλύπτει μάρτυρας - «κλειδί» για το δικηγόρο και πρώην βουλευτή

Δολοφονία Ζέμπερη: Τι αποκαλύπτει μάρτυρας - «κλειδί» για το δικηγόρο και πρώην βουλευτή

Νέα διάσταση παίρνει το θρίλερ της δολοφονίας της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Νεκροταφείο στα Πατήσια, δίπλα στο μνήμα του αγαπημένου της φίλου.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, ο 58χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης με υπόμνημα που κατέθεσε, μιλά για δύο ηθικούς αυτουργούς που του ζήτησαν να σκοτώσει την κοπέλα, τον «Χάρη» και το «αφεντικό».

Σήμερα έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία για το δολοφόνο της άτυχης Δώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1 , ο 58χρονος φοβόταν ότι θα τον βγάλουν από τη μέση αν αποκαλύψει τα ονόματά τους γι’ αυτό και ζήτησε από μάρτυρα - «κλειδί» να κατονομάσει εκείνος τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή, ο οποίος σύμφωνα με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Ζέμπερη ήταν ο εγκέφαλος του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Με πήρε τηλέφωνο στις 28 Δεκεμβρίου και μου ζήτησε να εμφανιστώ σήμερα στον ανακριτή και να αναφέρω δύο πράγματα», υποστήριξε ο μάρτυρας «κλειδί», φίλος του δράστη. «Το όνομα του δικηγόρου και τη λέξη «Μεταγωγών», πρόσθεσε.

Τι ήταν όμως, εκείνο, που έκανε τον δράστη να τηλεφωνήσει στον φίλο του και να του ζητήσει να πει ο ίδιος στον ανακριτή το όνομα του δικηγόρου, που όπως υποστηρίζει ο 58χρονος ήταν ο ηθικός αυτουργός;

Ο μάρτυρας – «κλειδί» αποκάλυψε ότι ο Σοροπίδης φοβόταν για τη ζωή του, «Μου είπε να καταθέσω στον ανακριτή το πρόσωπο και το χώρο, γιατί μπορεί αυτός ίσως να μην ήταν στη ζωή! Μου είπε χαρακτηριστικά, ΄αν με φάνε να με θυμάσαι’».

Για τις δραματικές εξελίξεις μίλησε ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας, Απόστολος Λύτρας:

«Ο Σοροπίδης όντως έχει δώσει στον ανακριτή το όνομα ενός δικηγόρου, πρώην βουλευτή. Ο ανακριτής έχει στα χέρια του το όνομα και αναλόγως θα πράξει. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, είναι υποχρεωμένος να καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο για ανάκριση. Το πότε θα γίνει αυτό είναι στη δικαιοδοσία του, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Μπορεί να γίνει άμεσα ή πρώτα ίσως θελήσει να συγκεντρώσει κι άλλα στοιχεία. Πάντως θα κληθεί σύντομα».

Ήταν 15 Δεκεμβρίου όταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης, έγραψε μια… «έκκληση» 38 σελίδων στον ανακριτή, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος». Επτά ημέρες αργότερα ο 18ος ανακριτής τον κάλεσε στο γραφείο του για συμπληρωματική απολογία, κατά την οποία ο Σοροπίδης υποστήριξε ότι δύο άνδρες του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία. Σε μία χειμαρρώδη απολογία, «φωτογράφισε» ως ηθικούς αυτουργούς δύο δικηγόρους, το αποκαλούμενο «αφεντικό» και τον «Χάρη», ενώ παρέδωσε στις Αρχές και χειρόγραφο σχεδιάγραμμα του τόπου του εγκλήματος.

NEWSBOMB.GR

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!