Σκοπιανό: Η τριμερής της Βιέννης και πώς αποτυπώνεται η πρόοδος στα σκοπιανά ΜΜΕ

Σκοπιανό: Η τριμερής της Βιέννης και πώς αποτυπώνεται η πρόοδος στα σκοπιανά ΜΜΕ

Μία λιτή ανακοίνωση ακολούθησε τη μαραθώνια – διήρκεσε επτά ώρες – συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ και ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Βιέννη. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η συζήτηση κινήθηκε σε θετικά επίπεδα, όμως τα προβλήματα φαίνεται πως δημιουργούνται από παράγοντες που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως στην ξαφνική συνάντηση που έγινε χθεςυπήρξε μία συνέχιση των προσπαθειών για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης και από τις δύο χώρες.

Προ της τριμερούς συνάντησης ο κ. Κοτζιάς είχε – και πάλι στη Βιέννη – τετ-α-τετ με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως επανέφερε τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Άλλες πηγές αναφέρουν πως το ελληνικό ΥΠΕΞ σκέφτηκε αρχικώς να μην γίνει γνωστή η συνάντηση των δύο υπουργών, όμως η σκέψη απορρίφθηκε καθώς δεν μπορούσε να αποκλειστεί το σενάριο κάποιας διαρροής.

Την ίδια ώρα, το ταξίδι του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Τουρκία και τα όλα όσα συζητήθηκαν με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – μπροστά και πίσω από τις κάμερες – προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!