Ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών, το δικαστήριο μελετά το αίτημα

Ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών, το δικαστήριο μελετά το αίτημα

Ενσταση στην προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που αποφάσισε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο, κατέθεσαν οι δικηγόροι τους.

 Την ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι τους, Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσίντουγ στο Πρώτο Πταισματοδικείο Αδριανούπολης και το δικαστήριο μελετά το αίτημα.

Στην Αδριανούπολη βρίσκονται οι οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών.

Τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, πιάστηκαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη και πήραν προθεσμία να απολογηθούν.

Πρόκειται για ένα λοχία πενταετούς υποχρέωσης και ένα υπολοχαγό, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περίπολο για έλεγχο σε χερσαίο τμήμα στην περιοχή Καστανιές, όταν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Το συμβάν έκανε γνωστό το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα, αποδίδοντάς το σε αποπροσανατολισμό των δύο στρατιωτικών εξαιτίας του άσχημου καιρού.

Οι δύο προφυλακίστηκαν την Παρασκευή με τις κατηγορίες -όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, που επικαλείτο το κατηγορητήριο- της στρατιωτικής κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου στην Τουρκία έπειτα από τη σύλληψή τους στον Έβρο.

ΚΥΠΕ