Οι 28 ΥΠΑΜ και η Μογκερίνι ελπίζουν να λυθεί άμεσα το θέμα με τους Έλληνες στρατιώτες

Οι 28 ΥΠΑΜ και η Μογκερίνι ελπίζουν να λυθεί άμεσα το θέμα με τους Έλληνες στρατιώτες

Οι 28 Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, για το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στην ελληνοτουρκική μεθόριο, και εξέφρασαν την ελπίδα για άμεση και θετική εξέλιξη του ζητήματος.

Απαντώντας σε ερώτημα μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε ότι όχι μόνο εκείνη, αλλά ολόκληρο το Συμβούλιο τελεί εις γνώση του περιστατικού καθώς "ο Έλληνας συνάδελφος μας" ενημέρωσε για το ζήτημα ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων, ως προς την τρέχουσα κατάσταση και τη δυναμική της.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος είπε πως "εκφράζουμε την ελπίδα να υπάρξει άμεση και θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα". Σημείωσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητο προαπαιτούμενο, "κάτι που πάντα μεταφέρουμε κατά τις συζητήσεις μας στην πλευρά της Τουρκίας, και στο δικό μου επίπεδο", τονίζοντας το γεγονός ότι και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την πλήρη αλληλεγγύη των 28 για το θέμα, ευχόμενη την ταχεία επίλυσή του.

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!