Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να αποφεύγει δηλώσεις «που προκαλούν ένταση»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να αποφεύγει δηλώσεις «που προκαλούν ένταση»

Τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο καλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του να σέβεται τα σύνορα της Τουρκίας και να αποφεύγει δηλώσεις που ανοίγουν τον δρόμο για ένταση.

Με δεύτερη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα και καλεί τις ελληνικές αρχές να προβούν σε συλλήψεις.

Στην πρώτη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται σε δηλώσεις στον ελληνικό Τύπο στις οποίες φέρεται να προέβη ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με τις οποίες “ίσως να μην μπορούμε να έχουμε τα εδάφη που μας αναλογούν ιστορικά” και “θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας εάν μας αναγκάσει η ιστορία”.

“Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να απέχει από δηλώσεις οι οποίες δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορα της χώρας μας, δεν αρμόζουν στο αξίωμά του και ανοίγουν το δρόμο για ένσταση άνευ λόγου”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ..

Στη δεύτερη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει “έντονα το κάψιμο της σημαίας μας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εναντίον της χώρας μας στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα από ρατσιστικό κόμμα στην Ελλάδα”.

“Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στο δικαστήριο τους δράστες που πραγματοποίησαν αυτή την απεχθή εκδήλωση για την σημαία μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!