Αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Παραμένουν στη φυλακή - Στην Αδριανούπολη οι γονείς τους

Αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Παραμένουν στη φυλακή - Στην Αδριανούπολη οι γονείς τους

Δράμα δίχως τέλος για τον υπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠ.ΟΠ. λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη - Παραμένουν κρατούμενοι για 30η ημέρα - Η... ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της αποφυλάκισής τους τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο κατηγορητήριο εναντίον τους

Το κατώφλι των φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη περνούν σήμερα, Παρασκευή (30/03/2018) οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τη στιγμή που η Τουρκία εξακολουθεί να επιδίδεται σε ένα βρώμικο παιχνίδι νεύρων με την Ελλάδα ως προς το ζήτημα της αποφυλάκισής τους, καθώς την Πέμπτη οι τουρκικές δικαστικές αρχές απέρρριψαν, με συνοπτικές διαδικασίες, για δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ημερών το αίτημα για την αποφυλάκισής τους, τη στιγμή που δεν έχει καν στοιχειοθετηθεί σαφές κατηγορητήριο εναντίον τους!

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη θα ξαναδούν τα παιδιά τους ξανά έπειτα από ένα μήνα, πάντοτε υπό την παρουσία των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων τους.

Κατά τα λοιπά, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει την Τρίτη. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (27/03) οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα haberturk, οι δικαστές εκτίμησαν ότι υπάρχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι έχουν διαπράξει αδίκημα. Όπως αναφέρει μάλιστα oι δικαστικές Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι.

haber

Παράλληλα, στην Αδριανούπολη αναμένεται να βρεθούν και πάλι την Παρασκευή (30/03), οι γονείς των δύο στρατιωτικών, προκειμένου να τους συναντήσουν.

Συναγερμός στην Τουρκία: «Ανακατάληψη των Ιμίων από Έλληνες κομάντος»

Την ίδια στιγμή, τεράστια δημοσιότητα έλαβε στα τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση «Πυρπολητής» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, το NTV διέκοψε το πρόγραμμά του και μετέδωσε με έκτακτο δελτίο την είδηση της άσκησης, παρουσιάζοντάς την ως άσκηση «ανακατάληψης των Ιμίων».

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας.

tourkikia mme

H άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα (μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.), του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και των Ειδικών Δυνάμεων (Ε.Δ.).

Η επιλογή της τοποθεσίας του σεναρίου της άσκησης, δηλαδή τα Δωδεκάνησα, σε απόσταση αρκετών ωρών από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και μακριά από τις κύριες πτέρυγες μάχης της Π.Α. είχε ως σκοπό ακριβώς να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ταχύτητα των Ε.Δ.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!