Ελλάδα: Εκκενώνονται σπίτια στην Ηλεία - Πύρινος «εφιάλτης» στη Φρίξα

Ελλάδα: Εκκενώνονται σπίτια στην Ηλεία - Πύρινος «εφιάλτης» στη Φρίξα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία και Αρκαδία - Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό Φρίξα - Εκκενώνονται σπίτια στη Σκιλλουντία - Φωτιά και στην Σπιάτζα Ηλείας - «Εχθρός» των πυροσβεστών οι θυελλώδεις άνεμοι

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν ως αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να κατασβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:40 την Κυριακή (15/04/2018) κοντά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στη Σκιλλουντία, όπου οι φλόγες άρχισαν να «γλείφουν» τις αυλές σπιτιών, με τους πολίτες να καλούν σε βοήθεια.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν αποκλείεται να ενισχυθούν περαιτέρω, μέσα στις επόμενες ώρες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Φωτιά και στη Σπιάτζα Ηλείας

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 στην περιοχή της Σπιάτζας. Η φωτιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και τρία οχήματα της πολιτικής προστασίας.

Καλύτερη η εικόνα στην Αρκαδία

Την ίδια στιγμή, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:20 στην Ποταμιά Φαλαισίας, στο νομό Αρκαδίας, με την τελευταία πληροφόρηση, ωστόσο, από την Πυροσβεστική να αναφέρει πως το έργο της κατάσβεσης είναι αποτελεσματικό.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα. Πηγή: newsbomb.gr