Το αίτημα για άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πιο επιτακτικό από ποτέ

Το αίτημα για άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πιο επιτακτικό από ποτέ

«Το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέφερε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς την καθολική συμπαράσταση του ελληνικού λαού, καθώς και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους. Οι δύο στρατιωτικοί, από την πλευρά τους, διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι διατηρούν ακμαίο ηθικό και ότι αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Εξερχόμενος από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό  Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό». Παράλληλα, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι τους μετέφερε ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός, η πολιτική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, αντιλαμβάνονται το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν.

«Δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Κατά τη συνάντησή του με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον κ. Βούτση συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Αθανασίου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!