Κομισιόν και Eurogroup καλωσορίζουν την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή

Κομισιόν και Eurogroup καλωσορίζουν την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή

Την υπερψήφιση του "πολυνομοσχεδίου" με τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης του ESM, καλωσόρισε ο αρμόδιος επί των oικονομικών Επίτροπος της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος έκανε λόγο για "καλά νέα, καθώς το νομοσχέδιο που θεσπίζει διάφορες προηγούμενες ενέργειες εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο"

Σημείωσε ότι "οι ομάδες μας θα το αξιολογήσουν προσεκτικά, όπως και την ολοκλήρωση των άλλων δεσμεύσεων πριν από το Eurogroup στις 21/6", χαρακτηρίζοντας τη σημερινή εξέλιξη "ένα ακόμα βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος".

Παρομοίως ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Τσεντένο, σημείωσε στο δικό του μήνυμα ότι η Ελλάδα "συνεχίζει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της".

Ανέφερε ότι "ένα ακόμα ορόσημο που ολοκληρώθηκε με την εκκαθάριση των καθυστερήσεων επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει  €1 δις που ήταν σε εκκρεμότητα", και τόνισε ότι "η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM είναι μια καλή εκκίνηση στις συζητήσεις για την έξοδο του προγράμματος στο Εurogroup της επόμενης εβδομάδας".

Για "καλά νέα", έκανε λόγο και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!