Η Κύπρος δίπλα στην Ελλάδα - 60 κύπριοι πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φλόγες της Αττικής (pic)

Η Κύπρος δίπλα στην Ελλάδα - 60 κύπριοι πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φλόγες της Αττικής (pic)

Το βράδυ της Δευτέρας (23/7) ο Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε πως αποστολή βοηθείας με πυροσβέστες θα αναχωρήσει στις 08.00 το πρωί της Τρίτης με σκοπό να στηρίξει των έργο των υπόλοιπων στις φωτιές της Αττικής.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Διαβάστε: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εθνική Τραγωδία στην Ελλάδα - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών - Δεκάδες οι αγνοούμενοι!
Διαβάστε: Πύρινη τραγωδία στην Αθήνα - Αποκλειστικό βίντεο σοκ στο Newsbomb Κύπρου (video)

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε μέσω του Twitter πως:
«Αυτή την ώρα η σκέψη μας στην Αττική. Αύριο, στις 8.00, αναχωρεί κυπριακή αποστολή βοήθειας: 60 στελέχη πυρόσβεσης, 2 εξειδικευμένοι νοσηλευτές και 2 πυροσβεστικά οχήματα στη μάχη για να αναχαιτισθεί ο πύρινος όλεθρος». @AnastasiadesCY @MJPO_INicolaou

Δείτε το tweet:

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Παυλόπουλο - Τσίπρα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής Κυβέρνησης Νικόλαο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι μπορούμε να διαθέσουμε άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και μόλις καταστεί δυνατό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε : «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Άμεσα διάθεση ομάδας 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας».

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!