Είκοσι νεκροί και ογδόντα τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική

Είκοσι νεκροί και ογδόντα τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική

Είκοσι επιβεβαιωμένοι νεκροί και ογδόντα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών που μαίνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική.

Τον τραγικό αριθμό επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ, Οι 11 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα: «ΤΡΑΓΩΔΙΑ», «Ημέρες του 2007», «Κάηκε έως και η θάλασσα!» (pics)

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

«Τούτη η ώρα, είναι η ώρα της μάχης», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε πως «μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι « με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» και πως «σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο».

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!