Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας - Πυροσβέστες και νοσηλευτές αναχωρούν για τα πύρινα μέτωπα Pics&Vid

Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας - Πυροσβέστες και νοσηλευτές αναχωρούν για τα πύρινα μέτωπα Pics&Vid

Ομάδα αποτελούμενη από 60 πυροσβέστες και 4 άτομα διασώστες και νοσηλευτές αναχωρεί εντός ολίγου με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Το αεροσκάφος έφτασε γύρω στις 07.20 το πρωί στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας και γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ούτως ώστε η αποστολή να αναχωρήσει για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «μετά από διευθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολιτικό επίπεδο, δόθηκαν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για ετοιμασία αποστολής από 60 άτομα προσωπικό για να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναχωρήσει για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Αμέσως έγινε συντονισμός μεταξύ των Υπηρεσιών του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας ετοιμάστηκε μια ομάδα 60 ατόμων».

Διαβάστε επίσης: Πλοία διασώζουν κόσμο από τη θάλασσα της Ραφήνας

Πρόσθεσε ότι στην αποστολή «προστέθηκαν και τέσσερα άτομα διασώστες και νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια των δικών μας ομάδων που θα επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά ούτως ώστε να στείλουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα».

Υπεύθυνος της αποστολής θα είναι ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β Λεωνίδας Λεωνίδου ο οποίος θα είναι και ο σύνδεσμος της κυπριακής αποστολής και του Πυροσβεστικού Σώματος ή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα που θα δεχθεί τις ανάλογες οδηγίες για το που και πότε θα επιχειρήσουν».  
 
Σε ερώτηση κατά πόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την αποστολή, ο κ. Τράγκολας απάντησε ότι «τα μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν στο πεδίο των επιχειρήσεων όπου θα γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης, αξιολόγηση των δυνατοτήτων που θα έχουν οι δικοί μας πυροσβέστες σε σχέση με τα μέτωπα των πυρκαγιών και τα διαθέσιμα υποστηρικτικά οχήματα και ανάλογα θα επιχειρήσουν».
 
Επανέλαβε ακόμα ότι η ομάδα θα επιχειρήσει κατάσβεση των πυρκαγιών «κάτω από τις οδηγίες συνδέσμου του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας» αφού όπως εξήγησε «αυτή είναι η διαδικασία από την εμπειρία που έχουμε από τις προηγούμενες αποστολές της Κύπρου στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα πατώντας εδώ!