Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Εκκενώθηκε οικισμός

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Εκκενώθηκε οικισμός
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (23/08/2018 )σε δύσβατη δασική περιοχήτης περιοχής Ραχτάδες, στην Κέρκυρα, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, αιτίες. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Ραχτάδες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 21 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα οχήματα ΟΤΑ, τρεις ιδιωτικές υδροφόρες. ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνεισφέρουν από αέρως και τρία PZL καθώς και δύο Canadair.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν αυτή την ώρα ήπιοι άνεμοι, ενώ η φωτιά κατακαίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση και κυπαρίσσια.

Όπως δήλωσε στο Corfutvnews, o δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος η κατάσταση δείχνει να ελέγχεται αυτή τη στιγμή και με την συνδρομή των δύο πυροσβεστικών κάναντερ.

Ανακοίνωση Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου

«Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό των Ραχταδων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου και όσοι άλλοι είναι κοντά, να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και αν πέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη τους, να ενημερώσουν άμεσα στο 199-πυροσβεστική υπηρεσία. Λόγω της εξέλιξης του αέρα και του δύσβατου της περιοχής μας, πρέπει να μην υπάρχει εφησυχασμός, αλλά ούτε βέβαια πανικός».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα ΕΔΩ!