Σύγκρουση ελληνικής Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ένα μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι

Σύγκρουση ελληνικής Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ένα μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι

Ένα μήνα ακριβώς μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 96 νεκρούς, ελληνική Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν την πολιτική σύγκρουση, αυτή τη φορά με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε, σε δηλώσεις του, τη δέσμευση για απόδοση ευθυνών, σημειώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της, αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους»,  δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, παράλληλα, ότι η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένουν, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποκατάσταση της περιοχής θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη» στο Μάτι, μόνο με την «κομματική κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της Κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες», ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, σε ανακοίνωση του οποίου σημειώνεται ότι ο αρμόδιος Υπουργός βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή προκειμένου να επιβλέπει τις εργασίες αποκατάστασης.

 «Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα ΕΔΩ!