Μάτι: Στους 97 οι νεκροί – Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα

Μάτι: Στους 97 οι νεκροί – Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα

Φονική πυρκαγιά Μάτι: Στους 97 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δυστυχώς, σήμερα, Δευτέρα (27/08/2018), κατέληξε 78χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα.

Συνεργεία με μάσκες συγκεντρώνουν αμίαντο

Εν τω μεταξύ, εξειδικευμένα συνεργεία συγκεντρώνουν από το πρωί αμίαντο από την περιοχή. Τα συνεργεία τοποθετούν το υλικό σε σακούλες σε κοντέινερ και στη συνέχεια μεταφέρουν τις ποσότητες αμίαντου σε ειδικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο.

Λέκκας: Ήταν ακραίες οι συνθήκες

Για ακραίες συνθήκες την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μίλησε ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (27/08) στον ΣΚΑΪ, στην τραγωδία συντέλεσαν πολλοί παράγοντες.

«Οι συνθήκες ήταν ακραίες. Η δασική διάρθρωση ήταν τέτοια που διευκόλυνε την πυρκαγιά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε:
«Ήταν η μείξη του αστικού με το δασικό ιστό. Ένα παρά πολύ σημαντικό στοιχείο που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας, τόνισε πως στην τραγωδία συντέλεσαν οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που υπήρχαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο κόσμος στις φλόγες.

Πηγή: NEWSBOMB.GR

Διαβάστε περισσότερα για την Ελλάδα ΕΔΩ!