Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό

Κάμερα ασφαλείας γειτονικής πολυκατοικίας κατέγραψε τη στιγμή που εξερράγη ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός το πρωί της Πέμπτης, έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha, μία ισχυρή λάμψη φωτίζει την περιοχή, ενώ ένας περίοικος τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει τους τραυματίες.

Την ίδια ώρα, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι οι δράστες δοκίμαζαν τη δύναμη πυρός τους και ότι ο μηχανισμός δεν φαίνεται να παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά σε μια ομάδα που είναι πολύ πιθανό να ήθελε να κάνει «πρόβα» επίθεσης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια και ένα ρολόι. Είχε τοπιοθετηθεί, δε, σε ένα κουτί από παπούτσια.

Δείτε το βίντεο:

 

Ο νεωκόρος της εκκλησίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, εντόπισε το ύποπτο κουτί όταν προσήλθε στο ναό για τον ανοίξει και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός από το Τμήμα Εξαρχείων, ο οποίος τραυματίστηκε από την έκρηξη. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο νεωκόρος τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αργότερα, πήρε εξιτήριο.

Πηγή: cnn.gr