Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 10 και 11 Ιανουαρίου

Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 10 και 11 Ιανουαρίου

Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου

H Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, ανακοίνωσε σήμερα στο κυβερνητικό ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους πως η Γερμανίδα Καγκελάριος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Στο επίκεντρο της επόμενης μέρας, δήλωσε η Μαριτίνα Φιτς, βρίσκεται η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η Καγκελάριος γα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς δήλωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

Σε ερώτηση για το εάν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα συζητηθεί στην επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ