Νέα «κωλοτούμπα» Καμμένου: Ζήτημα εμπιστοσύνης μόνο αν συνδεθεί με Πρέσπες

Νέα «κωλοτούμπα» Καμμένου: Ζήτημα εμπιστοσύνης μόνο αν συνδεθεί με Πρέσπες

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση της Κ.Ο.

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. δείχνουν ότι δεν ελέγχει μεγάλο αριθμό μελών της. 
 
 
Υπό τα δεδομένα αυτά, ο κ. Καμμένος έσπευσε να τα «μαζέψει» με ανάρτησή του στο twitter.
 

Και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τακτική των καθυστερήσεων που εφαρμόζει, ώστε να μην πάει στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό, έριξε το... φταίξιμο στα Σκόπια, με άλλο ένα tweet.

Nωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε από την Κ.Ο. του να τον εξουσιοδοτήσει να ανακοινώσει στον Πρωθυπουργό ότι όλοι οι υπουργοί του κόμματος αποσύρονται από την κυβέρνηση, ζητώντας, παράλληλα, δέσμευση ότι δεν θα ξανατοποθετηθούν στη θέση τους στο άμεσο μέλλον.

Βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο

Σε αυτή τη γραμμή συντάχθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι αυτοεγκλωβίστηκε. Ζουράρις, Κόκκαλης και Παπαχριστόπουλος αλλά και ο Νίκος Μαυραγάνης σημείσωσαν ότι τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί ενώ απουσιάζουν η υπουργοί Έλενα Κουντουρά και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε», σημείωσαν.

Οι κριτικές σημείωσαν παράλληλα ότι το κόμμα έχει βρεθεί μπροστά σε στρατηγικά αδιέξοδα ποντάροντας όλα τα λεφτά, όπως είπαν, στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Βαρύ το κλίμα για τον κ. Κόκκαλη

Σημειώνεται ότι το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τον κ. Κόκκαλη καθώς τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Κώστας Κατσίκης του ζήτησαν επιτακτικά να τοποθετηθεί κάτι που αρνήθηκε από τη στιγμή που υπήρχαν οι απουσίες των δύο άλλων υπουργών. Επιπλέον, ξεκάθαρη θέση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησαν οι Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση με τον πρώτο να τάσσεται και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, φέρεται να επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κ. Κουντουρά και να ενημέρωσε το σώμα ότι η υπουργός Τουρισμού δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις του.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση της Κ.Ο..

Πηγή: newsbomb.gr