Νέα Δημοκρατία: «Σκηνοθετημένο» το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου

Νέα Δημοκρατία: «Σκηνοθετημένο» το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης

Σε οξύτατους τόνους κινείται η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένο διαζύγιο».

Διαβάστε επίσης: Με διαδικασίες εξπρές η ψήφος εμπιστοσύνης - Γιατί επισπεύδονται οι διαδικασίες

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος παρουσίασαν μια προσχεδιασμένη λύση του κυβερνητικού συνασπισμού, δίνοντας «μια παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: Καμμένος: Πήγε να κοινωνήσει στη Μητρόπολη πριν από το «διαζύγιο» με την κυβέρνηση (Βιντεο)

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», παραπέμποντας στις περιπτώσεις των βουλευτών Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι, τους οποίους ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα διαγράψει από το κόμμα, παρά την αντίθετη με την κομματική γραμμή θέση που έχουν δηλώσει ότι θα τηρήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι «η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ