Συμφωνία των Πρεσπών: Η Νέα Δημοκρατία κάνει πίσω στην πρόταση μομφής

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Νέα Δημοκρατία κάνει πίσω στην πρόταση μομφής

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην απόφαση να μην καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.
 
 
«Ντρίμπλα» Μητσοτάκη, καθώς πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι δεν θα προχωρήσει τελικά σε αιφνιδιαστική πρόταση μομφής.
 
 
Από το πρωί της Τετάρτης, πληροφορίες ανέφεραν ότι το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν ο Νίκος Βούτσης ξεκινήσει την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κατέθετε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έπαιρνε παράταση. 
 
Το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι βασίζεται σε τέσσερα σημεία, που κάνουν το κόμμα να αλλάξει ρότα ενόψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, που πλέον έχει «κλειδώσει» για αύριο.
 
Αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο ούτε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του, δεδομένης της στήριξης που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί πως κυβερνά με κυβέρνηση «κουρελού».
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαθέτει την πλειοψηφία, οπότε το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής θα είναι προεξοφλημένο. Άλλωστε μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
 
Τέλος και ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να «κάψει» το χαρτί της ψήφου δυσπιστίας.
 
Πλέον θεωρείται δεδομένο πως η ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα γίνει αργά το βράδυ της Πέμπτης, 24.01.2019 κι αφού θα έχει προηγηθεί μια σκληρή κοινοβουλευτική αναμέτρηση.
 
Πηγή: newsbomb.gr