Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Φώτο)

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Φώτο)

Με επιστολή γνοστοποίησε την απόφαση παραίτησής του

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος γνωστοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (08/02/2019) την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής της Β' Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Eίχε προηγηθεί η επιστολή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, προς τον κ. Βούτση, διά της οποίας του γνωστοποιούσε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. διαλύθηκε, αφού έμεινε με πέντε βουλευτές, όμως από αυτούς ο ένας -ο κ. Φωκάς- δεν είχε εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά με την Ένωση Κεντρώων.

«Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καμμένος.

kammenos epistoli

Τα σχετικά αποσπάσματα της ομιλίας Καμμένου στη Βουλή για τον Παπαχριστόπουλο

  • Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως Κ.Ο. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές.
  • Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝ.ΕΛ. μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151!

Πηγή: newsbomb.gr