Στο Άγιο Όρος ο Πρίγκιπας Κάρολος - Ποιός ο λόγος της επίσκεψης του

Στο Άγιο Όρος ο Πρίγκιπας Κάρολος - Ποιός ο λόγος της επίσκεψης του

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο διάδοχος του θρόνου, συνοδευόμενος από τον γιο του, Πρίγκιπα Χάρι.

Τα τελευταία χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος συνηθίζει να επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Έτσι και φέτος, όπου αναμένεται να βρεθεί τις μέρες πριν το Πάσχα.

Οι σχέσεις του με τη Μονή Βατοπεδίου είναι στενές και τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει γνωστές τουλάχιστον τρεις επισκέψεις του, ενώ κατά άλλες πηγές έχει έρθει τουλάχιστον 10 φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:Λίνα Κοεμτζή: Νέες αποκαλύψεις - Οι τελευταίες της στιγμές και το παράξενο μήνυμα στο κινητό

Όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος, ο πρίγκιπας Κάρολος μένει σε ένα κελί 30-40 τ.μ. το οποίο διαθέτει κρεβάτι, θρησκευτικές εικόνες, μία Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά. Η πολυτέλεια που έχει σε σχέση με τους υπόλοιπους, φέρεται να είναι πως έχει το δικό του μπάνιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμά του, παρότι γαλαζοαίματος, είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο των αγιορειτών μοναχών. Ξυπνά στις 6:00 το πρωί, παρακολουθεί τη θεία λειτουργία και συζητά με τους μοναχούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στο παρελθόν, κάποιοι έχουν ισχυριστεί πως ο πρίγκιπας Κάρολος στο Άγιο Όρος δείχνει το ταλέντο του στη ζωγραφική, φιλοτεχνώντας μάλιστα αρκετά έργα για τους μοναχούς.

Οι σχέσεις του είναι στενές με μητροπολίτες, ενώ έχει χρηματοδοτήσει και την αναστήλωση του ναού του Αγίου Ευδοκίμου στη Μονή Βατοπεδίου.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr