Ελεύθερη η Ειρήνη: «Ξέσπασε σε λυγμούς με τους γονείς της - Τους αγκάλιασε μετά από 17 μήνες» (vid)

Ελεύθερη η Ειρήνη: «Ξέσπασε σε λυγμούς με τους γονείς της - Τους αγκάλιασε μετά από 17 μήνες» (vid)

Συγκλονιστικές οι πρώτες στιγμές μετά την αθώωση (Βίντεο)

Ο δικηγόρος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε στον ΣΚΑΪ, όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας αλλά και όσα έγιναν όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε.

Όπως είπε, «Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε 2 ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε "not guilty", δηλαδή "αθώα". Έτσι έφτασαν οι ένορκοι σε ομόφωνη αθώωση». Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα αποφυλακίστηκε η 21χρονη Ειρήνη. «Μετά το δικαστήριο πήγα στα κρατητήρια και σε μια ώρα την αποφυλάκισα. Και τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της», είπε.

Διαβάστε επίσης: Μοντέλο με την κοκαΐνη: Η πρώτη φώτο της Ειρήνης μετά από 1,5 χρόνο φυλακή στην Κίνα

«Οι στιγμές ήταν πολύ φορτισμένες. Και η Ειρήνη και οι γονείς της στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε λυγμούς». Είπε ακόμα ότι η Ειρήνη με το που βγήκε από την φυλακή, «έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται».

Τι είπε στην κατάθεσή της

Στην κατάθεσή της, η Μελισσαροπούλου ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της ήταν αυτός που έβαλε την κοκαΐνη μέσα στις αποσκευές της.

Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο ημέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο.

Στο ξενοδοχείο ο φίλος της τής άφησε μια βαλίτσα και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί.

Όπως είπε στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα», επανέλαβε πολλές φορές η 21χρονη. Άλλωστε, σε αυτό συνηγόρησε και η εξέταση DNA, η οποία έδειξε ότι δεν υπήρχε δικό της γενετικό υλικό στο πακέτο.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

«Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.