Οι ελληνικές Αρχές ψάχνουν μήπως ο «Ορέστης» είχε δολοφονήσει και στην Ελλάδα

Οι ελληνικές Αρχές ψάχνουν μήπως ο «Ορέστης» είχε δολοφονήσει και στην Ελλάδα

Βρισκόταν στην Ελλάδα τον Απρίλιο και τον Μαϊο του 2018

Άρχισαν οι έρευνες και στην Ελλάδα για τον 35χρονο serial killer «Ορέστη», καθώς, σύμφωνα με το iefimerida.gr, βρισκόταν στη χώρα από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018 για στρατιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης: Αρχηγός Αστυνομίας: Θα αποδοθούν ευθύνες αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ο δράστης είχε βρεθεί στην Ελλάδα και στο παρελθόν, αφού μόλις τελείωσε το σχολείο είχε έρθει στην Αθήνα και υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στην Κύπρο η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις για τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη». Ηδη έχουν εντοπιστεί τα πτώματα δύο γυναικών και ενός 6χρονου κοριτσιού, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων του serial killer θα αυξηθεί, καθώς αγνοούνται ακόμα τέσσερις γυναίκες.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος «Ορέστης», που υπηρετούσε ως αξιωματικός του στρατού στην Κύπρο, ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ και της 6χρονης κόρης της Σιέρα, καθώς και ακόμα μιας γυναίκας από τις Φιλιππίνες, της Αριάν Παλανάς Λοζάνο.

Τώρα οι Αρχές εξετάζουν τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να σέρφαραν στην ιστοσελίδα στην οποία «δραστηριοποιούνταν» ο «Ορέστης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΞΕΛΙΞΗ - Μιτσερό: Και ΟΥΚάδες στις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης

Προσπάθησε να καταπιεί την κάρτα sim

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida είναι πως τη στιγμή που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του δράστη, εκείνος άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο και επιχείρησε να καταπιεί την κάρτα sim. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον απέτρεψαν και η κάρτα sim μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικό εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθεί για περισσότερα στοιχεία από τη δράση του 35χρονου.

Πώς δρούσε ο serial killer «Ορέστης» -Το διαδίκτυο και οι φωτογραφίες

Ο serial killer είναι κάτοικος του χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, είναι στρατιωτικός και φέρει τον βαθμό του ιλάρχου στο Σώμα των Τεθωρακισμένων. Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Τα όσα αποκάλυψε ο δολοφόνος για τη δράση του παραπέμπουν σε ταινία τρόμου. Ο δράστης προσέγγιζε τα θύματά του μέσω διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Αφού έκανε την πρώτη επαφή, στη συνέχεια φρόντιζε να είναι φιλικός και να τις προσεγγίζει. Τις έπειθε να κλείσουν ραντεβού μαζί του και να συναντηθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τις έπνιγε. Μάλιστα προκάλεσε σοκ η δήλωσή του «όταν την έπνιγα, ένιωθα ωραία» και γι' αυτό αποφάσισε, μετά τον πρώτο φόνο, να επαναλάβει την πράξη του.
Ο 35χρονος υποστήριξε πως του αρέσουν οι Φιλιππινέζες και γι' αυτό και τα δύο θύματά του ήταν από τις Φιλιππίνες.

Πηγή: iefimerida.gr