Α. Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας στο Αιγαίο και την Κύπρο

Α. Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας στο Αιγαίο και την Κύπρο

Τι δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά, με την οποία ολοκληρώνεται η διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Μεθυσμένοι επιχείρησαν να σουβλίσουν αστυνομικούς!

Μιλώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου των Χανίων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οφείλει να γίνεται απ` όλους σεβαστό και θα γίνεται από όλους σεβαστό, γιατί εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο χρειαστεί, είτε μόνοι μας είτε με τους συμμάχους μας».

«Έχουμε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας και στο Αιγαίο και στην Κύπρο», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη στάση της Ελλάδας αποτελεί ένα «μήνυμα αποφασιστικότητας σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους καουμπόιδες στην περιοχή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Παράλληλα αναφέρθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου East Med, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες διαλόγου και συνανάπτυξης που διανοίγονται μέσα από στρατηγικής σημασίας έργα στον τομέα της ενέργειας. «Η ενέργεια οφείλει να είναι γέφυρα ειρήνης, διαλόγου και συνανάπτυξης στην περιοχή μας», υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει τις ειρηνικές προοπτικές που δημιουργούνται και να καθίσει «στο τραπέζι και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών, εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την εμπιστοσύνη του «προς την κυβέρνηση που έβαλε τέλος στα μνημόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας θα επιταχύνει την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης και την άρση των αδικιών για όσους επλήγησαν από την κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ