Φωτιά Ελλάδα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Θάσο

Φωτιά Ελλάδα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες το απόγευμα του Σαββάτου (20/07) σε Ναύπλιο και Θάσο, με τις δύο φωτιές πάντως να παρουσιάζουν σαφώς καλύτερη εικόνα.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Πύρινο μέτωπο και στη Θάσο

Παράλληλα, πολύ καλή εικόνα παρουσιάζει -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- και η φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο νησί και συγκεκριμένα σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου, επιχειρούν για την κατάσβεση 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

Πηγή: Newsbomb.gr