Φωτιά σε Ναύπλιο και Θάσο: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά σε Ναύπλιο και Θάσο: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα (20/07) σε Ναύπλιο και Θάσο

Πρώτη -χρονικά- τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Διαβάστε επίσης:  Φωτιά Ελλάδα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Θάσο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Πύρινο μέτωπο και στη Θάσο

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο νησί και συγκεκριμένα σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου, επιχειρούν για την κατάσβεση 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

Πηγή: Newsbomb.gr