Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Θα εξαντλήσω την τετραετία - Η Βουλή δεν θα γίνει βιομηχανία εξεταστικών

Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Θα εξαντλήσω την τετραετία - Η Βουλή δεν θα γίνει βιομηχανία εξεταστικών

Σήμερα απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων - Δείτε λεπτό προς λεπτό την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο

ΔΕΘ 2019: Με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, παρουσίασε χθες 07/09/2019 το πρόγραμμα της κυβέρνησης του για τους επόμενους 12 μήνες και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη διοργάνωση θα προχωρήσει σε δημοκρατική λογοδοσία για τα πεπραγμένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην Ελλάδα ΕΔΩ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, περιγράφοντας τον οδικό χάρτη πάνω στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνησή του.

«Δεν θα κάνω τη Βουλή βιομηχανία εξεταστικών, είναι γνωστό τι έγινε το 2015» - «Εκλογές το 2023» - «Κανένα επίδομα δεν καταργείται» - Οι βασικές αρχές τις οποίες υποστήριξε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ζωντανά εικόνα από την 84η ΔΕΘ

Μητσοτάκης για υποθέσεις Πετσίτη και Novartis

Δεν θα σχολιάσω ζητήματα που αφορούν στη δικαιοσύνη. Εκεί που παρεμβαίνει η Βουλή, το κάνει με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιότητά της. Για την υπόθεση της Novartis έχω τοποθετηθεί: πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο, στήθηκε για σκευωρία. Αυτό φορά τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή. Αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα.

Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων

Το τέλος τη θητείας μας θα μας βρει με μειωμένο ΦΠΑ. Συζητούμε με τα αρμόδια υπουργεία ελαφρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύντομα θα γίνουν εξαγγελίες. Όχι, δεν αρκεί η μείωση εισφορών για προσέλκυση επενδύσεων. Έχουμε μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική για: 1. αλλαγη δημοσιονομικού μείγματος, 2. διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, 3. τράπεζες

Μητσοτάκης για προσλήψεις

Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε. Μπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε προσωπικό με κομματικά και πελατειακά κριτήρια και όχι που είχαμε ανάγκες. Οι εξαγγελίες του δεν ήταν κοστολογημένες. Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις. Έχουμε βρει 800 γιατρούς για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Για την εκπαίδευση πρέπει πρώτα να έχουμε μια πλήρη καταγραφή των αναγκών και μετά να προχωρήσουμε.

Μητσοτάκης για Αχελώο

Είναι πονεμένη ιστορία, που πηγαίνει 40 χρόνια πίσω. Άποψή μου είναι ότι δεν γίνεται να έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού λαού για έργα που σαπίζουν. Μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για τη Θεσσαλία.
Θα δούμε το θέμα συνολικά, με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε στη Θεσσαλία πρακτικές κατασπατάλησης υδάτινων πόρων.

Τι είπε νωρίτερα για τους πλειστηριασμούς;

Για το θέμα των πλειστηριασμών των κατοικιών ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ από το CNN Greece.

«Ένα από τα σημεία της έντονης αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το θέμα των πλειστηριασμών. Επειδή οι άνθρωποι ανησυχούν, τι προτίθεστε να κάνετε» ερωτήθηκε από τον Βαγγέλη Γιακουμή.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «πλειστηριασμοί γίνονταν και γίνονται» και ότι «θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας» ενώ παρότρυνε τις τράπεζες «ας ξεκινήσουμε λοιπόν από περιπτώσεις συμπολιτών μας που δεν ανήκουν στους μη προνομοιούχους και τους μη έχοντες».

Πηγή: Newsbomb.gr