Μητσοτάκης σε Πομπέο: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ»

Μητσοτάκης σε Πομπέο: «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ»

Τη συμβολή των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και απέναντι στην Ελλάδα ζήτησε ο πρωθυπουργός

Στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 10:30 ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό ανάμεσα στους δύο με με χαμόγελα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ακραία ρητορική από την Τουρκία και Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου οι κινήσεις της στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ
 
Τη συμβολή των ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και απέναντι στην Ελλάδα ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
 
 
«Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή και πως η Κύπρος δεν ζητά παρά μόνον τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
 
Πομπέο: «Έχουν ανάψει για καλά οι μηχανές»
 
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας που, όπως τόνισε, είναι στο απόγειό τους, «δεν ήταν ποτέ δεν καλύτερες».
 
 
Ο ίδιος σημείωσε πως οι αμερικανικές εταιρείες είναι έτοιμες να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, στον τομέα της τεχνολογίας, της ενέργειας κ.τ.λ.
 
Ο κ. Πομπέο αναφέρθηκε στη «δυναμική γεωγραφική περιοχή όπου συμβαίνουν πολλά», υπογραμμίζοντας πως «είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως η Ελλάδα θα διατηρήσει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας».
 
Πηγή: Νewsbomb.gr