Τραγωδία στην Ελλάδα: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τον 28χρονο που «θέρισε» γιαγιά και εγγονάκι

Τραγωδία στην Ελλάδα: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τον 28χρονο που «θέρισε» γιαγιά και εγγονάκι

Το κατηγορητήριο

Σε τρία βαριά κακουργήματα αναφέρεται το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου για τον 28χρονο οδηγό οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο, μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την «ΠτΔ», παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει, το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου αφορά σε 3 βαριά κακουργήματα για τον οδηγό του φονικού οχήματος. 418.jpgΕιδικότερα:

-Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
-Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
-Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.
-Επικίνδυνοι ελιγμοί και απερισκεψία

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδιότητες, ν' αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Πηγή: newsbomb.gr