Μνημόσυνο Κατσίφα: Άρπαξαν πανό από τους γονείς του

Μνημόσυνο Κατσίφα: Άρπαξαν πανό από τους γονείς του

Επικράτησε ένταση

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός σαν σήμερα το 2018 από πυρά Αλβανών αστυνομικών, προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό και πριν καν προλάβουν να το ξεδιπλώσουν, Αλβανοί αστυνομικοί έσπευσαν και τους το άρπαξαν από τα χέρια.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τις αντιδράσεις των γονέων του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου, το οποίο έφυγε αμέσως από την περιοχή.

Το πανό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγραφε την λέξη «Αθάνατος» και είχε την φωτογραφία του 35χρονου, ο οποίος ξεψύχησε στους Βουλιαράτες, πληγωμένος από τις σφαίρες στελεχών της αλβανικής Αστυνομίας.Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες άγνωστοι κατέστρεψαν τα οικοδομικά υλικά με τα οποία θα χτιζόταν μία μικρή εκκλησία στην μνήμη του 35χρονου.

Σύμφωνα με το himara.gr όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, όταν η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα χτίζει μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του. Η αστυνομία υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια Κατσίφα δεν είχε αιτηθεί σχετικής άδειας από το δημαρχείο της Δρόπολης, σταμάτησε τις εργασίες που βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο. Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφθηκε το δημαρχείο και έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή (11/10), κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο (12/10), η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στο σημείο.

Σε επικοινωνία που είχε το himara.gr με ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή, χαρακτήρισαν την κατάσταση ως «βουβή τρομοκρατία».

Πηγή: Ant1/ newsbomb.gr