Επαναστατική Αυτοάμυνα: Οι τρομοκράτες ήθελαν αίμα αστυνομικών-Το ασθενοφόρο «βόμβα» και οι σκελετοί

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Οι τρομοκράτες ήθελαν αίμα αστυνομικών-Το ασθενοφόρο «βόμβα» και οι σκελετοί

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα επόμενα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης - Το οπλοστάσιο των τρομοκρατών και οι έρευνες για τον 46χρονο αρχηγό

 
Η Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητούν τον 46χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
 
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μετά από απραξία δύο ετών, η οργάνωση θα διεύρηνε τη δράση της, προχωρώντας σε νέο κύκλο επιθέσεων τις επόμενες ημέρες, ενόψει μάλιστα της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 
Στόχος θα ήταν κυρίως αστυνομικοί και όπλα των επιθέσεων, εκρηκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους δεν είχε χρησιμοποιήσει έως τώρα.
 
Το ασθενοφόρο
 
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», θεωρείται πολύ πιθανό ότι σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις θα χρησιμοποιούνταν ένα ασθενοφόρο καθώς βρέθηκε πλήθος αυτοκόλλητων για νοσοκομειακά οχήματα στη γιάφκα της οργάνωσης.
 
Το βασικό σενάριο της επίθεσης, θέλει τους τρομοκράτες να παγίδευαν το ασθενοφόρο με εκρηκτικά και να σημειωνόταν έκρηξη πιθανότατα έξω από αστυνομική υπηρεσία.
 
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα ότι στην κατάληψη την οποία κατηύθυνε ο 46χρονος αρχηγός της οργάνωσης, υπήρχαν σκελετοί και χαρτογραφήσεις του ανθρώπινου σώματος προκειμένου να είναι βαρείς ή θανατηφόροι οι τραυματισμοι από τα χτυπήματα.
 
Παράλληλα οι αστυνομικοί προβληματίζονται για το πού προμηθεύτηκαν τα μέλη της οργάνωσης τις συσκευές εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, με τις οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να «σπάσουν» τους κωδικούς επικοινωνίας της Αστυνομίας, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να διασφαλιστούν οι επικοινωνίες.
 
 
Τρομακτική η ποσότητα εκρηκτικών
 
«Ευτυχώς που προλάβαμε» δήλωσε χθες ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για την υπόθεση που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.