Εξελίξεις με τον Έλληνα ναυτικό: Είναι καλά στην υγεία του - Συνεχίζονται οι επαφές με τους πειρατές

Εξελίξεις με τον Έλληνα ναυτικό: Είναι καλά στην υγεία του - Συνεχίζονται οι επαφές με τους πειρατές

Οι ειδικοί διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν στους γονείς του απαχθέντα ότι ο 20χρονος ναυτικός είναι καλά στην υγεία του

Καλά στην υγεία του είναι ο 20χρονος ναυτικός, ο οποίος απήχθη από ελληνικό τάνκερ, κατά τη διάρκεια πειρατείας κοντά στις ακτές του Τόγκο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Star», οι ειδικοί διαπραγματευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, επιβεβαίωσαν στους γονείς του απαχθέντα ότι ο γιος τους είναι καλά στην υγεία του.  

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά» δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων

Και πρόσθεσε: «Τίποτα, περιμένουμε σε αναμονή. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν (σ.σ. οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν».

Την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση.

«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ομηρίας του Έλληνα ναυτικού, όπως και των υπόλοιπων τριών απαχθέντων, εξελίσσεται υπό άκρα μυστικότητα.

Το περιστατικό έγινε στις 4 Νοεμβρίου, στις 3:00 τα ξημερώματα, περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε, στο Τόγκο.

Οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο πλοίο «Elka Aristotle» της εταιρείας «European Navigation» και κατόπιν ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς του τάνκερ, κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Πηγή: Sputnik.gr