Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Προβλήματα σε Ρόδο και Κρήτη από τα έντονα φαινόμενα (Φωτος&Βίντεο)

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Προβλήματα σε Ρόδο και Κρήτη από τα έντονα φαινόμενα (Φωτος&Βίντεο)

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» «σφυροκοπά» πολλές περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης έφτασε και στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν μια σειρά από προβλήματα.

Από τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ξέσπασμα της κακοκαιρίας δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο τόσο επί της Ρόδου - Λίνδου όσο και επί της Ρόδου Καμείρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ροδιακής.

Επίσης, σε πολλές περιοχές οι δρόμοι γέμισαν με πέτρες, χώμα και λάσπη, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «Βικτώρια» σαρώνει την Ελλάδα με ακραία φαινόμενα - (Βίντεο)

Πυροσβεστική, υπηρεσίες του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και εθελοντές, βρίσκονται από νωρίς σε πλήρη επιφυλακή παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά

Το βράδυ της Πέμπτης, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στα Χανιά, με αποτέλεσμα ο νομός να κηρυχθεί σεκατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα προβλήματα καταγράφηκαν κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, όπου στο τμήμα Χανιά-Κίσσαμος στο ύψος της περιοχής Νοπήγια, τα νερά κατέβασαν χώματα στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταπτώσεις χωμάτων αναφέρθηκαν και σε σημεία της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στην περιοχή «Κριός» του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, υδροστρόβιλος παρέσυρε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ενώ στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Κατεστραμμένες καλλιέργειες στο Ηράκλειο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το μικρό φράγμα στην περιοχή του Ινίου υπερχείλισε, τα χωράφια μετατράπηκαν σε… χείμαρρους, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι.

«Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Μέσα σε μία ώρα έριξε 80 περίπου χιλιοστά νερού. Το μικρό φράγμα που υπάρχει εδώ στο Ίνι γεμίζει κάθε χρόνο τον Γενάρη. Κι όμως, τώρα υπερχείλισε και κινδύνευσε να χαλάσει από το πολύ νερό. Παράλληλα, κάποιοι ποταμοί που βρίσκονται στην περιοχή άλλαξαν κοίτη και περνάνε πλέον από τις περιουσίες των ανθρώπων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ινίου, Νεκτάριος Κοκολάκης στο cretapost.gr.

 

Ο πρόεδρος παράλληλα τόνισε πως το χαλάζι προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ελιές.

Την ίδια ώρα ο κ. Κοκολάκης ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων καθώς πολλά ρέματα πλημμύρισαν ενώ οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι και οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.

Το «πέρασμα» της κακοκαιρίας από την Τήνο

Βροχοπτώσειςαστραπέςβροντές και κεραυνοί «χτύπησαν» το νησί της Τήνου

Πηγή: cnn.gr