Μηνύματα Μητσοτάκη σε Ζάεφ και Ράμα για την ενταξιακή πορεία Β. Μακεδονίας και Αλβανίας

Μηνύματα Μητσοτάκη σε Ζάεφ και Ράμα για την ενταξιακή πορεία Β. Μακεδονίας και Αλβανίας

Έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας εμφανίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Έντι Ράμα.

Βασική προϋπόθεση οι δύο χώρες να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις  που βασίζονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα. 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαι και πάλι ξεκάθαρος: Έχουμε χρέος να αμβλύνουμε τις πολλές αρνητικές συνέπειες μιας Συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό με ρεαλισμό και ωριμότητα», είπε απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ, που ήταν παρών στο ακροατήριο στο Thessaloniki Summit, ενώ για την Αλβανία τόνισε ότι «οφείλει να προχωρήσει στην απρόσκοπτη και αντικειμενική απογραφή, σεβόμενη απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να εγγυηθεί στην πράξη τις περιουσίες και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αποφεύγοντας είτε ενέργειες που υπονομεύουν τους κανόνες καλής γειτονίας είτε ρητορισμούς για ανύπαρκτα ζητήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σημειώνεται, επίσης, ότι χθες παρουσιάστηκε το επίσημο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Μακεδονίας ενώ η ελληνική κυβέρνηση εγκαινιάζει διεθνή καμπάνια για την ενίσχυση του brand της Μακεδονίας ώστε να είναι αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ