Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις και η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις και η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Διορία δεκαπέντε ημερών

Διορία δεκαπέντε ημερών σε όσους βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτήρια να τα εγκαταλείψουν δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωσή του - Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υιοθετεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής κατά των μπαχαλάκηδων - Φόβοι για εντάσεις ενόψει της επετείου από την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η διορία του υπουργείου αφορά τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι παράνομα έχουν καταλάβει κτήρια, καλούνται να τα εκκενώσουν, ενώ εάν στις καταλήψεις στεγάζονται πρόσφυγες ή μετανάστες, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε κέντρα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τελεσίγραφο του υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της εκκένωσης μιας σειράς από καταλήψεις από τις Αρχές.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής έναντι των διαφόρων μπαχαλάκηδων, ενώ επιχειρησιακά η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα αντιδράσεων ενδέχεται να υπάρξει από συγκεντρώσεις στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έγινε τον Δεκέμβριο του 2008.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη και η επέτειος Γρηγορόπουλου

Άλλωστε, η διορία/τελεσίγραφο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων συμπίπτει χρονικά (6 Δεκεμβρίου) με την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 40 καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίωνστην Αθήνα.

Το 1/3 αυτών, περίπου 16, βρίσκονται πέριξ των Εξαρχείων.

Η ΕΛ.ΑΣ. τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει προχωρήσει σε 12 εκκενώσεις κτηρίων.

Πηγή: newsbomb.gr