Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό ενεργειακό και γεωπολιτικό έργο ο EastMed

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό ενεργειακό και γεωπολιτικό έργο ο EastMed

Οι δηλώσεις του

Ο αγωγός EastMed είναι ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό και γεωπολιτικό έργο, που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να έχει πρόσβαση στα νέα αποθέματα υδρογονανθράκων, που ανακαλύπτονται στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο Τύπου του, σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ στο Τάρπον Σπρινγκς, που αποτελεί την αμερικανική πόλη με τη μεγαλύτερη αναλογία Ελλήνων ομογενών κατοίκων στις ΗΠΑ της Φλόριντα.

«Είναι ένα από τα σημαντικότερα νομοθετήματα, εάν όχι το σημαντικότερο, για την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην ομιλία του αναφερόμενος στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κογκρέσο για την Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act).

Επαναβεβαιώνει, είπε, «τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, αλλά επίσης αναγνωρίζει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ ως πυλώνες σταθερότητας σε μία όλο και πιο ευμετάβλητη περιοχή του κόσμου».

Και είναι ενδιαφέρον, σημείωσε, «ότι μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ψηφίστηκε το EastMed Act που είχαμε την ευκαιρία -πριν λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου 2020- να υπογράψουμε στην Αθήνα μία πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed».

Ένα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «πολύ σημαντικό ενεργειακό αλλά και γεωπολιτικό πρότζεκτ που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να έχει πρόσβαση στα νέα αποθέματα υδρογονανθράκων που ανακαλύπτονται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ