Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες φοβούνται θερμό επεισόδιο με Τουρκία – Ποιο κόμμα προηγείται

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες φοβούνται θερμό επεισόδιο με Τουρκία – Ποιο κόμμα προηγείται

Τι λένε οι πολίτες για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα – Ποιο κόμμα προηγείται και ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Το κυβερνών κόμμα δείχνει να κρατάει σε υψηλά ποσοστά τη δημοσκοπική διαφορά και προηγείται με 13 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη δεύτερη θέση με 20%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4,0% και το ΜεΡα 25 με 3,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44,2% των προτιμήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 19,7%.

Στη ίδια δημοσκόπηση, το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr